duurzame vloeren bibliotheek

PVC vloeren

De PVC vloer is in sneltreinvaart een van de meest populaire vloeren geworden. Dat is niet voor niets, want ondanks de iets hogere aanschafprijs biedt deze vloer eigenlijk alleen maar voordelen. Pvc-vloeren zijn houtvrije vloeren die echter amper van hout te onderscheiden zijn. Ze bestaan uit kunststof en lagen polyvinylchloride. Pvc-vloeren zijn kwaliteitsvloeren die weliswaar ietsje meer kosten, maar die langer meegaan en amper onderhoud behoeven. Bovendien zijn ze uitstekend bestand tegen vocht en amper te beschadigen.

PVC vloer is zo goed als onderhoudsarm

PVC-vloeren zijn erg populair en vereisen wel een egale basisvloer. Pvc-vloeren zijn sterker dan vloeren van laminaat en vloeren van vinyl. Bovendien beschikken pvc-vloeren over een solide slijtlaag en dat maakt dat er amper beschadigingen op zullen treden. Groot voordeel is het feit dat de vloer onderhoudsarm is, zoals het ook prima tegen vocht kan. Het onderhoud van pvc-vloeren is niet meer dan regelmatig stofzuigen en dweilen, bij voorkeur zonder gebruik te maken van reinigingsmiddel. Als je bovendien gebruikmaakt van inloopmatten bij de ingangen en viltjes onder de pootjes van de meubels plaatst dan loop je amper risico op welke beschadiging dan ook.

Een PVC vloer werkt sterk geluiddempend

Een PVC vloer is geluiddempend en daarom ideaal voor appartementen en een flat of tussenwoning. Op die manier voorkom je dat de buren je steeds horen lopen. Pvc-vloeren laten prima warmte door en passen zich razendsnel aan de omgevingstemperatuur aan. Vandaar ook dat pvc-vloeren prima geschikt zijn in combinatie met vloerverwarming. De vloer laat de warmte snel door waardoor je zeer snel een heerlijke warme vloer hebt.

PVC-vloeren worden strak tegen de muur gelegd

Wat ook als groot voordeel beschouwd wordt is het feit dat er geen plakplinten nodig zijn. PVC-vloeren worden namelijk strak tegen de muur gelegd en dat staat ook gewoon veel beter dan plinten, die toch een beetje afbreuk doen aan de fraaie vloer. Bovendien scheelt dit toch behoorlijk wat werk. Tenslotte; PVC-vloeren zijn gemakkelijk te vervangen als dat nodig mocht zijn, want PVC vloeren gaan immers heel lang mee.

Een visgraat PVC vloer

Er is een groot assortiment aan PVC-vloeren beschikbaar. Bijzonder is zonder enige twijfel de visgraat PVC vloer. Dit prachtige patroon én een PVC vloer biedt je het beste en mooiste dat aan vloeren beschikbaar is. Maar ook de andere vloeren mogen er zijn. Met een PVC vloer haal je een topvloer in huis. Een vloer die soms net iets meer geld kost, maar die ook bewezen langer meegaat en amper enig onderhoud behoeft.

Voor egaliseren, raamdecoratie en zonwering

Behalve voor prachtige PVC-vloeren ben je ook voor de egalisatie van vloeren bij ons aan het goede adres. Bovendien leggen we elke soort vloerbedekking en worden we alom geroemd om het uitgebreide aanbod van zonwering en raamdecoratie.

verzenden