Impact van PUUR! & Duurzaam

Duurzaamheid voorop

Voor de meeste mensen zijn duurzame vloeren nog redelijk nieuw. Toch is PUUR! & Duurzaam ontstaan vanuit de vraag naar meer duurzaamheid binnen de vloerenbranche. Wij maken zakelijke en particuliere vloeren met duurzaamheid voorop. Zo kunnen we ervoor zorgen dat uw voetstap in de toekomst letterlijk en figuurlijk groener wordt.

Oorsprong van onze vloeren

De duurzame vloer wordt natuurlijk gemaakt op basis van milieuvriendelijke grondstoffen en materialen. De basis van een duurzame gietvloer is vliegas. Oftewel de as die met magneten wordt opgevangen in fabrieksschoorstenen.

Tapijttegels produceren we van afvalresten die ontstaan in verschillende industrieën. Daarnaast verzamelen we ook resten van niet milieuvriendelijk tapijt. Zodat we deze resten kunnen recyclen en er weer nieuwe tapijttegels van kunnen maken.

Pvc-vloeren maken we van 83% biologische materialen. Bijvoorbeeld rietsuiker en maïs. De overige 17% is op basis van gebruikt pvc. Wederom recyclen we pvc resten om hier weer nieuw pvc van te maken. Zo kunnen we ervoor blijven zorgen dat de cirkel rond is.

Bekijk onze duurzame vloeren

De duurzame impact

Tijdens de productie van niet milieuvriendelijke vloeren wordt heel veel cement gebruikt. Wist u dat cement zelfs het meest gebruikte product in de constructiesector is? Bovendien is de constructiesector met 6%, een van de meest vervuilende sectoren als het gaat om wereldwijde CO2 uitstoot. Daar doen wij niet aan mee! Om een duurzame vloer te maken is namelijk geen cement nodig.

Daarnaast zijn onze duurzame vloeren gemaakt op basis van secundaire grondstoffen. Namelijk uit de hoogoven industrie in het Ruhrgebied. Ook krijgen we onze poeders om de vloer van. te maken geleverd in gerecyclede zakken. 

 

Duurzaam werken

 

Onder duurzaamheid verstaan we meer dan alleen het maken van milieuvriendelijke producten. Zo werken we op kantoor zo veel mogelijk papierloos. Daarnaast steunen we met geld als met onze mensen sociale initiatieven. Bovendien gaan. we duurzame relaties aan met onze klanten. Tot slot worden al onze leveranciers met zorg geselecteerd. Zo kunnen we de duurzaamheid van ons PUUR! & Duurzaam constant bewaken.

Kiest u voor een duurzame vloer?

 

Wilt u bijdragen aan een betere wereld. Dan bent u bij PUUR! & Duurzaam op de juiste plek. Als u overweegt om een milieuvriendelijke vloer aan te schaffen voor uzelf of voor uw bedrijf. Dan gaan we graag met u in gesprek over de mogelijkheden voor u.

PUUR! & Duurzaam kunt u bezoeken in Veenendaal. Als u nog meer informatie wilt of liever telefonisch wilt kennismaken. Dan kan dat ook vrijblijvend.

Afspraak maken?